Sinopharm: Ισχυρότερη ανοσία κατά της «Ο» με τη νέα εκδοχή του εμβολίου

Νέα έρευνα από την κινεζική φαρμακευτική πολυεθνική Sinopharm υποστηρίζει ότι το καινούριο εμβόλιο που ανέπτυξε κατά της Covid-19, το οποίο βασίζεται στην πρωτεϊνική ακίδα του ιού, δημιουργεί πολύ ισχυρότερη ανοσολογική απόκριση κατά της Όμικρον αν χορηγηθεί ενισχυτικά μετά από δύο δόσεις του αρχικού εμβολίου της εταιρείας.

Το πόρισμα της μελέτης βασίστηκε στην εργαστηριακή σύγκριση της εν λόγω έκδοσης με την αρχική του εμβολίου, έπειτα από τη χορήγηση τρίτης δόσης σε εμβολιασμένους.

Ωστόσο, η έρευνα βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προέγκρισης από την επιστημονική κοινότητα που θα εξετάσει την εγκυρότητά της, όπως συνηθίζεται κάθε φορά που υπάρχει μία καινούρια επιστημονική μελέτη. Την ίδια στιγμή, αρκετοί ειδικοί διατηρούν ακόμη με τις επιφυλάξεις τους σχετικά με την αποτελεσματικότητα του σκευάσματος της Sinophram, που εκδίδει διεθνώς η Κίνα.

Παλιότερη μελέτη είχε δείξει ότι η ενισχυτική δόση της αρχικής εκδοχής του εμβολίου της Sinophram είχε τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού αποδυνάμωνε το ανοσοποιητικό σύστημα απέναντι στη νέα παραλλαγή.

Η νέα εκδοχή του εμβολίου της κινεζικής εταιρείας, με κωδική ονομασία NVSI-06-07, και τεχνολογία βασισμένη σε συγκεκριμένη πρωτεΐνη, έχει εγκριθεί μέχρι στιγμής για έκτακτη χορήγηση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (τον περασμένο μήνα).

Οι συγγραφείς της έρευνας και άλλοι ερευνητές παραρτήματος της κινεζικής φαρμακευτικής στο Άμπου Ντάμπι επεσήμαναν ότι δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί η χρονική διάρκεια της ανοσίας που παρέχεται μετά τη χορήγηση της ενισχυτικής δόσης με τη νέα εκδοχή του εμβολίου της Sinophram.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί